Zašto je hrvatska glazba jako uzbudljiva i zabavna

Poznato je da hrvatska glazba nudi veliki izbor slušateljima svih glazbenih ukusa i smjerova. Što to privlači ljude da slušaju hrvatsku glazbu? Zašto je publici uzbudljiva i zabavna?

Ovisno o vrsti glazbe koju netko voli,ujedno bira i glazbenike koje će slušati. Kada se sluša glazba na materinjem jeziku, u ovome slučaju na hrvatskom, slušatelj može glazbu i tekst doživjeti puno dublje nego na nekom stranom jeziku. To je sigurno jedan od razloga zašto je stanovnicima Hrvatske, hrvatska glazba najzabavnija i najuzbudljicija. Osim toga, lako će zapamtiti tekst pjesme.

Sljedeći razlog je što hrvatska glazba prenosi slušatelju poruke iz okruženja u kojem živi. Ako netko pjeva o moru, ljetu, maslinama i vinu, onda će to biti uzbudljivo i zabavno slušateljima koji žive uz more. Teme kao što su ravnica, polja pšenice i konji, sigurno će privući slušatelje koji žive u Slavoniji i okolici. Uzbudljivost je upravo u činjenici što se u ovakvoj glazbi pojavljuje patriotizam koji je i inače faktor kojeg hrvatski slušatelji vole.

Jedna od čestih tema koja se susreće u hrvatskoj glazbi je ljubav. U tom slučaju nije bitno iz kojeg je kraja zemlje slušatelj. Ljubav je tema koja je uvijek uzbudljiva. O ljubavi nikada neće biti ispjevano dovoljno pjesama. To je priča koja se može ispričati na bezbroj načina i uvijek će biti zanimljiva, uzbudljiva i zabavna.

Hrvatska je glazba uzbudljiva i zabavna i našim susjedima. Mnogi hrvatski glazbenici popularni su u Bosni i Hercegovini, Srbiji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Jedan od razloga te popularnosti je sličnost jezika, a drugi razlog je i sličan stil glazbe.

Strancima koji ne razumiju hrvatski jezik, posjetiteljima i turistima sigurno se poneka hrvatska pjesma svidi i “uđe u uho”. Vjerovatno je baš ne pjevaju ali melodiju sigurno zapamte. Poznato je da hrvatski jezik nije baš lagan za učenje. No, uvijek se može naučiti ako se voli hrvatska glazba. Ako ne, onda će sa svog ljetovanja sigurno ponijeti kući mnoštvo hrvatskih melodija koje će moći zviždukati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *