Zagrebačka okupljališta ljubitelja alternative

Alernativna glazba je, kako joj samo ime govori, pomalo van uobičajenih tokova. U današnje vrijeme, kada većina odlazi na koncerte Jelene Rozge i Ivana Zaka, te u klubove iz kojih trešte cajke, nije baš jednostavno pronaći mjesto gdje možete slušati alternativnu glazbu. Srećom, mjesta u kojima se služa alternativna glazba ipak postoje i vrlo su omiljena, samo treba znati gdje tražiti.
Tako u prostoru kina Grič postoji i kafić. Uređen je u stilu koji je bio popularan šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, što ga čini zanimljivim i pomalo nostalgičnim. Vikendom u klubu nastupaju DJ-evi koji dodatno podižu atmosferu, a nije naodmet spomenuti veliki izbor domaćih rakija po pristupačnim cijenama.
Booksa je jedan od rijetkih kafića u Zagrebu u kojem nije dozvoljeno pušenje. Vlasnice su tri spisateljice, a riječ je o prostoru bivše knjižare u kojem se još uvijek okupljaju kulturni aktivisti, održavaju se debate, predstavljanja knjiga i druga slična događanja. Naravno, uza sve to možete popiti svoje omiljeno piće i uživati u dobroj glazbi.
Sedmica je uređena u stilu pedesetih godina prošlog stoljeća i u njoj se slušaju različiti glazbeni stilovi. Jedan je od najpopularnijih zagrebačkih barova. Ljubitelji jazza mogu uživati u VIP klubu ili u Bacchusu. Osim njih, tu je i Kolaž s elektroničkom glazbom. Krivi put je bar u kojem možete uživati u indie glazbi i jeftinom piću koje možete ispijati u baru, ali i na klupicama ispred bara. Kultni Limb slovi kao okupljalište intelektualaca i pisaca. Posebnost ovog bara su 3d zidni murali. Medika je bivša farmaceutska tvornica u kojoj se nalazi skvot i gdje možete u tri prostora uživati u različitim glazbenim žanrovima.
Kao što vidite, nije nemoguće u Zagrebu pronaći zanimljiva mjesta u kojima možete uživati u alternativnoj glazbi, a dobar dio te scene su i bendovi koji tu glazbu sviraju. Alternativni sastavi dolaze iz cijele Hrvatske i svi oni koji ne vole manstream mogu uživati u zanimljivoj glazbi i neobičnim tekstovima.