Najbolji hrvatski pjevači

Hrvatska ima veliki broj vrsnih pjevača čije se pjesme rado slušaju i pjevaju diljem Hrvatske i regije.

Jacques Houdek

Osim kao član žirija hrvatske inačice showa „The Voice“, Jacques je poznat po svom moćnom glasu, te je u stanju je otpjevati i najzahtjevnije pjesme. Svoj talent dokazao je natječući se na britanskom „X-factoru“ gdje je oduševio žiri. Pjesme koje pjeva uglavnom su balade koje dotiču sve generacije.

Oliver Dragojević

Oliver je, bez sumnje, najpOliver-01voznatiji hrvatski pjevač. Rodom iz Vela Luke na Korčuli, je osim u regiji poznat i u inozemstvu. Više je puta punio parišku Olimpiju, te lako napuni svaku dvoranu u kojoj nastupa. Ne postoji Hrvat koji ne zna otpjevati Oliverove hitove poput „Cesarice“, „Skalinade“, „Nadaline“ i brojnih drugih. Oliverove pjesme uglavnom odišu Mediteranom jer je pjevač senzibilitetom jako vezan za kraj iz kojeg potječe. Njegov zaštitni znak je hrapavi glas.

Zlatan Stipišić – Gibonni

Ovaj je kantautor karijeru započeo kao član splitskog rock sastava “Osmi Putnik”. Nakon što je započeo solo karijeru, Gibonni je promijenio svoj glazbeni izričaj i njegove pjesme većinom su balade. Mnogi kritičari Gibonnija smatraju najboljim hrvatskim kantautorom. Njegovi hitovi poput „Oprosti“, „Zlatne godine“ i „Lipa moja“ često se puštaju na hrvatskim radio stanicama.

Dino Dvornik

Ovaj prerano preminuli glazbenik je doveo funk u Hrvatsku. Iako je slovio za „Zločesto dijete“ Hrvatske glazbene scene, Dino je uvijek bio korak ispred svog vremena. Dokaz tome je i činjenica da je njegov spot „Afrika“ više puta prikazivan na MTV international. Osim „Afrike“, Dino Dvornik je imao i mnoge druge hitove popit: “Zašto praviš slona od mene“, „Ja bih preživio“, „Hipnotiziran“, itd.

Toni Cetinski

Toni potječe iz glazbene obitelji i bio je zapažen već u svojim počecima. Bez sumnje je vlasnik jednog od najjačih muških glasova u Hrvatskoj. Toni s jednakom lakoćom može otpjevati i pop pjesmu i zahtjevnu opernu ariju. Karte za njegove koncerte uvijek su rasprodane. Poznat je po hitovima „Tebe ne bih mijenjao“, „23. prosinac“, „Blago onom tko te ima“, „Kad žena zavoli“ i brojnim drugim.