10 najvećih ikona hrvatske glazbe

1. Josipa Lisac

Josipa Lisac pjevačica je očaravajućeg glasa i osebujnog stila odijevanja. Danas je jedna od najcijenjenijih glazbenica u Hrvatskoj. Njene pjesme „Magla“ i „Gdje Dunav ljubi nebo“ nalaze se u gotovo svim antologijama hrvatske glazbe.

2. Mišo Kovač

Ovaj Dalmatinac ima vjerne skupine obožavatelja još od svojih početaka u davnim 1950-ima. Hitovi poput „Ostala si uvijek ista“ i „Dalmacija u mom oku“ i danas se pjevaju na raznim svečanostima. Mišo je u svojoj karijeri prodao preko 20 milijuna nosača zvuka.

3. Ivo Robić

Jedan je od starijih hrvatskih pjevača,koji je uspio postići međunarodnu slavu. Njegove najpoznatije pjesme su:„Mister Morgen“ , „Samo jednom se ljubi“, „Mala djevojčica“, „Morgen” i još mnoge druge.

4. Zorica Kondža

Zorica Kondža često se spominje kada je riječ o najkvalitetnijim hrvatskim vokalima. Karijeru je započela u splitskom sastavu “Stijene”. Njene najpoznatije pjesme su „Zar je voljeti grijeh“, „Pokora“, „Ima jedan svijet“ i „Ti si moj san“.

5. Massimo Savić

Pjevač božanstvenog glasa, karijeru je započeo u sastavu “Dorian Grey” i od tada nije prestao oduševljavati. Njegovi hitovi „Stranac u noći“ i „Sjaj u tami“ obogatili su hrvatsku glazbu.

6. Oliver Dragojević

Oliverove pjesme pjevaju i stari i mladi. Ovaj pjevač zaštitni je znak hrvatske glazbene scene već više od 40 godina. Njegova antologijska pjesma „Galeb i ja“ najbolji je pokazatelj koliko je ovaj pjevač učinio za hrvatsku glazbu.

7. Darko Rundek

Ovaj rocker postao je poznat kao pjevač grupe “Haustor”. Danas Darko Rundek ima zavidnu međunarodnu karijeru. Njegove najpoznatije pjesme su „Apokalipso“, „Makedo“ i „Uzalud pitaš“.

8. Arsen Dedić

Arsen je bio poznati šansonjer koji je zauvijek promijenio hrvatsku glazbu. Pisao je pjesme za mnoge glazbenike. Njegov bas-bariton bio je savršen instrument za pjesme poput „Sve te vodilo k menii“, „Ne daj se Ines“ i „Amigo“.

9. Ibrica Jusić

Još jedan šansonjer zaslužio je mjesto na ovom popisu. Ibrica će zauvijek biti upamćen po svojim nezaboravnim izvedbama „Emine“ i „Volim te uvijek“ .

10. Tereza Kesovija

Terezin zvonki glas osvojio je ne samo Hrvatsku nego i Europu. Njeni najpoznatiji hitovi su „!Prijatelji stari gdje ste“ i „Muzika i ti“.